Het gemeentebestuur stelt vast dat sommige chauffeurs de parkeersignalisatie op het Rondplein niet respecteren, wat de vlotte verkeersafwikkeling op deze parking belemmert. Om de parkeermogelijkheden op dit plein duidelijker te markeren, voerde het gemeentebestuur onlangs enkele ingrepen uit.

Zo kwamen er grotere pijlen op de grond én werd er een duidelijke witte streep getrokken op de doorgangsstroken. Desondanks gebruiken sommige automobilisten deze doorgangstroken toch als parkeerplaats. Dit bemoeilijkt de doorstroming en het zoekgedrag op de parking. Auto's die in een geblokkeerde rij geen plaats vinden, moeten dan achterwaarts de parking verlaten.

Het gaat in totaal om zes plaatsen die niet mogen gebruikt worden aan de lange zijde van het plein naast de bomen en zitbanken.

ü Je kan hier een inplantingsplan van de parkeermogelijkheden op het Rondplein bekijken: http://www.gemeentemol.be/file_uploads/218421.pdf

ü Bekijk hier een foto van de recent aangelegde doorgangsstroken: http://www.gemeentemol.be/nieuwsdetail/2839/niet-parkeren-op-doorgangsstroken-rondplein